Εκδήλωση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού στη Λέρο για τις #ErasmusDays

Στο πλαίσιο των #erasmusdays2023 την Πέμπτη 12/10/23 στο επισκέψιμο αγρόκτημα Caserma των Βοτάνων στη Λέρο, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΠΕ Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Επάγγελμα Αγρότης – Συζητάμε για τις προοπτικές του Αγροτικού Επαγγέλματος».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εισηγήσεις τους ο Κτηνίατρος Μιχάλης Κοντραφούρης, ο Γεωπόνος Αναστάσιος Νταλλαρής, η Κτηνίατρος Νεφέλη Κοντραφούρη και ο Μελισσοκόμος  Χριστόδουλος Γρύλλης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Λέρου. Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά στις προοπτικές επιλογής επαγγέλματος που ενδυναμώνει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες καταρχήν ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του προγράμματος Erasmus+. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στη  δράσηInsusagri που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2-EL01-KA210-VET-000048863 την οποία υλοποιείο Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΠΕ Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το Πανεπιστήμιο της Νάπολη.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις και διάλογος για τις προοπτικές και την επιχειρηματική διάσταση του αγροτικού επαγγέλματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με περιήγηση στα μονοπάτια του αγροκτήματος και γαστρονομικές δοκιμές με εδέσματα μεσογειακής διατροφής που παράγει ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός.

📌 Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγράμματων Erasmus+.

#ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece #ErasmusPlus #ErasmusDays #ErasmusDay #ΙΚΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο