1ο Σεμινάριο Πολιτισμικής Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης

Από 3 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Λέρο το 1ο Σεμινάριο Πολιτισμικής Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης με θέμα: «Η Λέρος ως τόπος, χώρος και υπόδειγμα».

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών «Πλόες», του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΠΕ Το.Ψ.Υ Δωδεκανήσου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, του ΠΜΣ Ψυχολογίας Πάντειου Πανεπιστήμιου και της Ομάδας Ψυχοκοινωνικού Προβληματισμού.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε διάφορες εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες σχετικές με θέματα όπως η αποϊδρυματοποίηση, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την εργασία ως θεραπευτικό εργαλείο και την πολιτισμική διάσταση στις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Οι εργασίες του σεμιναρίου ολοκληρώθηκαν με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Caserma των Βοτάνων με εισηγήσεις για την συμβολή της εργασίας ως θεραπευτικό εργαλείο μέσω των ΚΟΙΣΠΕ.

Τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν περισσότερα από 60 άτομα (επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου).

Ήταν μια κατά γενική ομολογία πετυχημένη διοργάνωση που άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες με πολύ θετικό αντίκτυπο για το νησί της Λέρου.

1 Comment

  • tugless xyandanxvurulmus.3Rjl9PwVKp4e

    tugless
    Posted Ιανουάριος 1, 2024 at 4:59 πμ

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο